1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

Beszámolók 2011

I. Helix Cross: a Helix SE beszámolója

Először debütáló Hélix Cross versenyünknek nem kedvezett az időjárás. Borús szomorú hangulatú reggelünkön finoman szólva nem tolongtak a nevezők a Teca Mama vendéglő teraszán berendezett versenyrendezői asztaloknál. Pedig ekkor (08.00) még az eső sem esett. Az Éger-völgyből Remete-rétre vezető újonnan átadott aszfaltozott kerékpárút talán sok mindenkit elriasztott a „munka ünnepén” folyamatos és néhol igen meredek emelkedésével?

 

Egyesületi helyszínünk MÉZ elköltözött új címünk: Szivárvány Gyermekház, Dr. Veress Endre utca 6. Pécs 7633

A MÉZ első klubfoglalkozásain történtek

Kuckó doktorunk, Dr. Ignits Éva, az állatokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolt. 
Amit megbeszéltünk az első találkozón:
 
Megviseli-e a kutyusokat az ivartalanítás?
Jó-e egy kutyusnak lelkileg, ha átéli az anyaságot?
A cicák milyen betegséget terjesztenek?
Igaz-e, hogy a cicusok a beteg testrészre fekszenek?
Miért és mikor dorombolnak a cicák?

Irány Keszü!

Egyesületünk életében jelentős állomás volt a Keszüi falunap, több szempontból is. Először is, kivétel nélkül mindenki nagyon jól érezte magát. Másodsorban, mindenki folyamatosan és aktívan tevékenykedett: szűrt, tanácsot adott, vagy a játszóházban kötötte le a legkisebbek figyelmét, bírta őket kreatív tevékenykedésre, illetve mókás mintákat varázsolt percek alatt az apróságok kívánsága szerint az arcocskákra, valamint mondókákkal idézte fel népi örökségünk csodálatos világát. Harmadsorban, olyan embereket ismertünk meg a keszüiekben, akik barátságosak, nyitottak, kedvesek, mosolygósak, jó kedvűek.

Köszönjük, hogy akár a honlap olvasójaként, akár a rendezvény résztvevőként megjelentél, ott voltál velünk az Első Pécsi Életmódnapokon!

A kiértékelés hosszabb folyamat, de már most tudjuk, hogy érdemes volt belefektetnünk azt a rengeteg időt és energiát, hogy megérte, hogy valami értékeset, maradandót hoztunk létre.Azelőzetes adatok alapján elmondható, hogy közel 600–an látogattak el a 3 nap valamelyikén a PKK Ifjúsági Házába. Másik helyszínünkön, az Árkád bevásárlóközpontban szervezettlátványos programok is sikeresek, látogatottak voltak. Elégedettségi kérdőívet 100-an töltöttek ki, kivétel nélkül pozitív visszajelzésekkel. A szűrővizsgálatok is népszerűek voltak, hiszen a védőnőszakemberek 200 esetben végeztek vércukorvizsgálatot és ennél jóval több esetben mértek vérnyomást és testösszetétel analízist.

Örömmel tettünk eleget a Kodály Zoltán utcai óvoda megkeresésének. 
Egyesületünk minden tagja nagyon jól érezte magát az óvodai programon. Asztalunk az épület bejáratánál kapott helyet, ahol kényelmesen el is fértünk. Két védőnő is jelen volt egyesületünkből, akik hasznos, gyakorlati tanácsokkal látták el a szép számban érkező érdeklődő szülőket. Dietetikusunkat sokan kérdezték a helyes táplálkozásról. Szakértőnkhöz családi élet, gyermeknevelés témakörben is voltak kérdések a Zöld napon.
Unatkozásra nem volt időnk, hiszen folyamatosan szűrtünk, tanácsokat adtunk. Reméljük jövőre is ott lehetünk!

 

Indító gondolatok :  A mai társadalomban az emberek többségének „ nincs ideje” odafigyelni szervezete valós szükségleteire, így a rohanó életmód sokszor sajnálatos vele járója különböző betegségek kialakulása, mely során jelzi a szervezet, hogy valamin változtatni kellene. Úgy gondolom, hogy egészséges táplálkozással, némi odafigyeléssel számos betegség kialakulása megelőzhető.

Egyesületünk négy tagja vett részt az ANK egészségnapon. Elnök asszonyunk a reggelt a Katus testvérek tornájával kezdte, ami egy életre szóló élményt jelentett számára. Az aulában felállított asztalunknál legnagyobb sikere az asztrológiai tanácsadásnak volt, hiszen Schmidt Anikó folyamatosan elemezte a horoszkópokat. A Schüssler arcdiagnosztikát is sokan kérték Iveszics Tündétől. Vlasicsné Bocz Krisztina család és párkapcsolat terén nyújtott használható tanácsokat. Így összességében elmondható, hogy e napon is jól éreztük magunkat és remélhetőleg sikerült hasznos tanácsokat adni az érdeklődőknek. Köszönjük az ANK -nak, hogy jelen lehettünk e nívós rendezvényen!

Egyesületünk négy tagja különböző tanácsadásokkal jelent meg a rendezvényen. Főleg Schüssler arcdiagnosztikát és dietetikai tanácsokat kértek az asztalunkhoz látogatók, de besegítettünk a szűrővizsgálatok körüli teendőkbe is. Kíváncsiskodó gyerekek is benéztek sátrunkba s az idősebb korosztály is érdeklődött szolgáltatásaink iránt
Mindannyian azt gondoljuk, hogy érdemes ellátogatni e gyönyörű, kivételes elhelyezkedésű és adottságú helyiségbe, az évente több alkalommal megrendezésre kerülő különböző fesztiválokon kívül is.

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n