1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2012. április

2012. április (8)

Áprilisi Hírlevelünket a szokásosnál korábban készítettük el, aminek az apropója, hogy 2-án nyílik meg új helyszínen a MÉZ (Mozaik Életmód Ház) Mozaik Játszóháza. S mivel a Húsvét is hamarosan itt van, hírlevelünkben helyet kapott egy vízzel kapcsolatos írás is. Játszóházi ajánlóink mellett, folytatódik asztrológiai, állatorvosi és a családi fészekkel kapcsolatos sorozatunk. Recept ajánlónkban természetesen a medvehagyma van terítéken, hiszen itt a szezonja. Javaslom mindenkinek, hogy fedezze fel a Mecsek kincsét, és készítsen, kóstoljon meg minél több medvehagymás ételt!

2012. március 29., csütörtök 19:25

Medvehagyma csodaereje

Írta:

A medvehagyma valóban csoda erővel bíró növény, hiszen számtalan betegségre, sőt még megelőzésre is alkalmas. Egy régi történet szerint illata még a medvéket is kicsalogatja téli álmukból. A tavasz első, nem primőr zöld növényeként mindenkinek érdemes a növény „szezonjában” akár minden nap is fogyasztani ebből a rengeteg értékes hatóanyagot tartalmazó zöld levélből. 

A medvehagyma a fokhagymához hasonlatos, mindkét növény  azonos összetételű szerves kéntartalmú vegyületeket, hatóanyagokat tartalmaz, csupán mennyiségi összetételük eltérő. A medvehagyma gyógyászati célra igen sokrétűen felhasználható.

Kedves Lányok, Asszonyok! 

Egyszer volt hol nem volt,volt egyszer egy tündérszép lány, aki találkozott Meseország Hercegével. Boldogságuk útjába hol mérges nyelvű anyós, hol irígy barátok, időről időre magas hegyek is álltak. Mivel szerelmük rózsaszín varázzsal fegyverezte fel őket, legyőztek minden akadályt, és valóra vált álomként hét országra szóló lakodalomat csapva egybekeltek.

2012. március 27., kedd 18:32

A medvehagyma

Írta:

Elérkezett a medvehagyma-szezon! Ha tehetjük, kerekedjünk fel családostul és egy kellemes kirándulással eltöltött délután keretében szedjünk egy nagy csokorra valót! A népi orvoslás a medvehagymát termesztett társához hasonlóan felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére,
továbbá bélfertőtlenítő, emésztést javító tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazza. 

2012. március 27., kedd 18:30

Játszóházi ajánló

Írta:

A kisgyermek alapvető tevékenysége a játék. A játék során fejlődnek mindazon készségei, képességei mely során képessé válik a külvilág információinak befogadására, megértésére, feldolgozására. Ezért szükséges számukra minél több lehetőséget biztosítani a szabad, önfeledt játékra.

Miért is jó program egy játszóház?

Április 2-től kinyitjuk a MOZAIK Játszóház kapuit Pécsett, a Szivárvány Gyermekházban. Várunk mindekit kicsiket-nagyokat egyaránt, hisz tudjátok, a MOZAIK Játszóház "Egy hely, ahol mindenki jól érzi magát."
Védőnőként gyakorta felmerül a kérdés a családok részéről, hogy mi a legjobb egy kisebb, vagy éppen nagyobb, közösségbe nem járó kisgyermek számára.

Az asztrológia tulajdonképpen csillagtudomány, hiszen az asztron (csillag) és logosz (tudomány) szavakból tevődik össze. Azt mondhatjuk, hogy az ezoterikus tanok egyikeként célja a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett esemény (például a születés) sorsának és jellemzőinek, mozgatóinak minél pontosabb meghatározása, leírása.

Víz nélkül nincs élet, hiszen a víz az élet maga.  Életünk legelejét is magzatvízben ringatózva, annak óvó - védő közegében töltjük. Szerepe életünkben oly sokrétű, hogy több könyvet írtak már tele például szerepéről, információhordozó tulajdonságáról, vagy a különböző vízterápiákról. Sőt a víznek még álmainkban is különleges jelentősége van. 

Szent György hava, tavasz hó, szelek hava, báránytor (rügyezés) hava. Április eleinte a római év második hónapja volt, a Julius Caesar által bevezetett Juliánus-naptárban lett a negyedik. Ezt a hónapot a rómaiak a szerelem és a szépség istennőjének, Vénusz tiszteletének szentelték, az elnevezés viszont Aphroditéra, Vénusz görög megfelelőjére utal. Más forrás szerint a hónapnak Romulus adott nevet, mégpedig isteni anyjának, Venusnak etruszk neve (Apru) után.

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n