1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2012. március 29., csütörtök 19:25

Medvehagyma csodaereje

Írta:  Dr. Steindl Tímea
Értékelés:
(0 szavazat)

A medvehagyma valóban csoda erővel bíró növény, hiszen számtalan betegségre, sőt még megelőzésre is alkalmas. Egy régi történet szerint illata még a medvéket is kicsalogatja téli álmukból. A tavasz első, nem primőr zöld növényeként mindenkinek érdemes a növény „szezonjában” akár minden nap is fogyasztani ebből a rengeteg értékes hatóanyagot tartalmazó zöld levélből. 

A medvehagyma a fokhagymához hasonlatos, mindkét növény  azonos összetételű szerves kéntartalmú vegyületeket, hatóanyagokat tartalmaz, csupán mennyiségi összetételük eltérő. A medvehagyma gyógyászati célra igen sokrétűen felhasználható.

 

  • Kiváló erősítőszer
  • Szívvédő hatású, hiszen bioaktív vegyületei révén a szív-érrendszer természetes támogatásában játszik fontos szerepetmlk
  • Tisztító kúrákhoz is javasolt
  • A népi gyógyászatban a medvehagymát felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának cs
  • ökkentésére is javasolják
  • Bélfertőtlenítő, emésztést javító tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszoknál is bevált a népi orvoslásbanTudományos megfigyelések szerint vérnyomáscsökkentő hatású 
  • Csökkenti a koleszterinszintet, lassítja a koleszterin lerakódások kialakulását az érfalakban, így számos szív-érrendszeri megbetegedés megelőzésének természetes gyógymódja
  • Javítja a végtagok keringését.
  • Enyhe vérlemezke- (trombocita-) összecsapódást gátló aktivitással is rendelkezik. Véralvadásgátló szerekkel történő együttszedése azonban nem javasolt, mert a vérzés létrejöttének kockázata fokozódhat. A megnövekedett vérzéshajlam miatt nem szabad hagymát enni műtétek előtt, és csak orvosi felügyelet mellett megengedett véralvadásgátlót, nem-szteroid gyulladáscsökkentőt szedő betegek számára a rendszeres hagymafogyasztás.
  • A népgyógyászat külsőleg is javasolja, a bőrön alkalmazva (borogatásként, lemosásként) jótékony hatású egyes gombás fertőzések kezelésében. Érzékeny bőrű egyének esetében azonban fokozott óvatosság szükséges, mivel az alkalmazása során bőrgyulladás jelentkezhet bőrkiütés, bőrpír formájában. Ilyen esetben használata felfüggesztendő. (Érdemes először csak kis területre felvinni, és csak akkor alkalmazni kiterjedten, ha nem alakul ki hatására kellemetlen bőrreakció.)
  • Bár klinikai eredmények nem támasztják alá, a hagyma vércukorszintet és inzulin termelődést befolyásoló hatással is bír. Cukorbetegek esetében ajánlott a hagymakivonatot tartalmazó készítmények szedése esetén a vércukorszint rendszeres ellenőrzése.

 

Dr. Steindl Tímea
Orvos-természetgyógyász, gyermekgyógyász szakorvos, homeopátiás orvos
A magánrendelése címe: 7625 Pécs, Búza tér 6.
mobil: 20/425-4705

Szakértőnkkel személyesen találkozhat a MÉZ Életmód Klubjában, illetve kérdezhet tőle online is!

 

Megjelent: 2551 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. április 06., péntek 19:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n