1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2011.december

2011.december (9)

Mindennapi életünkben érdemes figyelni ezt a folyton változó égitestet, amely a titkok, a mélység, az érzelmek szimbóluma is az asztrológiában. Ezen írásomban, az előző Hírlevélben elkezdett témát folytatva, a Hold változásai és hatásai olvashatóak 2011. december havának második felében. Mivel december javán már túl vagyunk, az aktualitásokat leszámítva, az összeállítást a következő évben is böngészheted. A Hold aktuális állásait az írás végén említett weblapon követheted nyomon.

2011. december 04., vasárnap 17:31

Immunerősítő étel télre

Írta:

A tél beköszöntével elérkezik az évnek azon szakasza, amikor a friss gyümölcsök, zöldségek nagy része nem elérhető számunkra. Mivel ezek a legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásaink, így a szervezetünk könnyen hiányt szenvedhet valamely fontos mikrotápanyagból. A friss zöldségeket kiválóan helyettesítik a fagyasztott változatok is, mivel a gyorsfagyasztás során vitamintartalmuk nagy része megmarad, ezért tehát ne hagyjuk ki őket táplálkozásunkból. 

Ha megfigyeled a folyton változó Holdat éjjelente, és megfigyeled saját magad, az érzéseid, vagy a környezetedben élők viselkedését, könnyedén rájöhetsz, hogy a Hold valamilyen hatást mindenkinél kifejt. Az egyes szakaszokra pedig tudatosan készülve, még akár a segítségedre is lehet a Hold energiája.

A gyermek összhangban áll a természettel. Ösztönösen könnyebben elfogadja a természetes orvosságokat a szintetikus gyógyszerekkel szemben. 

A természet adta patika

A természet patikájában elsősorban a gyógynövényekre hagyatkozhatunk, melyek hatóanyagait a tudomány szintén drogként nevezi meg, ezek azonban nem mesterségesen előállított szerek, hanem a növényekből kivont anyagok. Egyes teák - ha csak a gyermek nem allergiás rá - semmilyen mellékhatást sem váltanak ki. Meghűléskor ezért a hársfa, a kamilla, illetve kakukkfű főzete ajánlatos. A tea mézzel fogyasztandó, de cukorral vagy akár anélkül is adható a gyermeknek. 

2011. december 04., vasárnap 17:03

Játékos otthoni fejlesztés

Írta:

Egy gyakorlott óvónő, védőnő, gyógypedagógus már óvódás korban látja, felismeri a tanulási problémákra utaló tüneteket, elmaradásokat. Ebben az életkorban még rengeteg lehetőségünk van, hogy játékosan, cselekvésbe beágyazva, szemléletesen pótolhassuk gyermekünkkel a hiányzó ismereteket.  Minden hírlevélben más-más terület fejlesztéséhez szeretnék tanácsokat, ötleteket adni az otthoni közös játékhoz.

Az ünnepek közeledtével a gyerekek (is) a készülődés lázában égnek. Minden nap megkérdezik mikor érkezik már a Télapó. A városban bármerre megyünk mindenhol az ünnepek meghitt hangulatát próbálják becsempészni a lelkünkbe.

2011. december 04., vasárnap 16:51

Téli tippek kicsiknek

Írta:

Téli tippjeim praktikus tanácsokat tartalmaznak a babás, kisgyermekes szülők számára a következő témakörökben: levegőztetés, öltöztetés, séták, egészségtippeket, családi élet. A természetben a tél a regenerálódás, a pihenés időszaka, hogy aztán tavasszal újult erővel indulhasson útjára, bontakozhasson ki az élet. Az időjárás hideg, néha ködös, kevés a napsütéses napok száma, és rövidebbek a nappalok is. Mindezt a rövid őszi alkalmazkodás után hirtelen kell megszoknunk. A babáknak is változik a napirendjük, hiszen a játszótérre és sétára fordított idő csökken, s nő a lakásban, az otthonban eltöltött idő. 
Mindamellett nehéz megszokniuk a hosszabb öltözködési időt, némelyik babának a sapkát, vagy akár a kis csizmácskát. Téli tippjeim főleg az öltözködéssel, az egészséggel, a szervezet megerősítésével, valamint a családi élettel kapcsolatosak. 

Az életünk minden dimenziója ritmikus és ciklikus. A természet is örök körforgásban éli
életét. Ennek legjobban érzékelhető jeleit az évszakok változása teszi átélhetővé számunkra.
Ez a ritmikus körforgás teszi kiszámíthatóvá a világot. A kultúránként, vallásonként változó,
ámde nagy részletességgel kidolgozott ünnepek a család és a társadalom viszonyában
meghatározó kapcsok. Összhangot teremt adott ország tagjai, családjai közt. Így Karácsony,
az év legnagyobb családi és egyben a társadalom minden tagja számára is közös ünnep felé
haladva, fontos átgondolni mindazt, ami érzelmileg, lelkileg megalapozza ezt a bensőséges
ünnepet.

2011. december 04., vasárnap 16:39

A Mikulás és a hagyomány eredete

Írta:

Vajon honnan ered az a hagyomány, hogy a jóságos Mikulás megajándékozza a gyermekeket? Gondolta volna, hogy egykor félelmet keltő alak volt? A mai hagyományok szerint a Mikulás (szinonimájaként a Télapó is használatos) december 5. éjjelén látogat el a gyermekekhez és ajándékozza meg őket kisebb ajándékokkal, édességgel, csoki mikulással, piros almával, naranccsal, dióval. 

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n