1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2012. március

2012. március (6)

Márciusi hírlevelünk újra színes és sokrétű lett, hiszen számos szakemberünk írása olvasható benne. A hagyományok és népszokások bemutatásával új sorozat is kezdetét veszi, amivel reméljük, sikerül feleleveníteni néhány elfeledett szokást, vagy akár hiedelmet. Másik új sorozatunk állattulajdonosoknak íródott, amit a mindig mosolygó állatorvosunk írt, aki ezentúl havonta látja el hasznos tanácsokkal a gazdikat. A tavasz jegyében íródott receptjavaslatunk, amit mindenkinek érdemes elkészítenie, mert nemcsak finom, hanem egészséges is, és tele van a tavasz színeivel, ízeivel. Játszóház vezető szakértőnk e havi cikkében remek tanácsokkal szolgál ahhoz, hogyan varázsoljuk otthonunkat játszóházzá. A "Családi fészek" tanácsadója által pedig az életciklusokba nyerhetünk rövid betekintést. Végül asztrológusunk a zodiákus titkairól ír, amiben megtudhatjuk mi az az asztrológia, mire jó, vagy miben lehet segítségünkre. Remélem, e színes kínálatban mindenki talál magának valami érdekeset, hasznosat!

Jó böngészést kíván: Iveszics Tünde

 

A mindenki által ismert népmesék így végződnek: „...a fényes lakodalom után boldogan éltek, ahol meg nem haltak!...” No igen, és azután? Ott kezdődik az igazi bölcsesség! Mai modern gondolkodásunkban és a generációk izolációja folytán nincsenek meg azok a mindennapi életből vett, számos generáción keresztül átadott tapasztalati bölcsességek, amik útmutatást nyújtanának a mai fiataloknak. Ez a jelenség már több generáció óta megfigyelhető. Ahogy gyermekeinket képességfejlesztő tornára és különböző foglalkozásokra hordjuk „fejleszteni”, saját megérzéseinkből, ösztönös tudásunkból fakadó közös tevékenységek, ölbeli játékok helyett, úgy a család legalapvetőbb életciklusait sem éljük át a mindennapokban, hiszen ma a szakkönyvek, magazinok, és különféle szakemberek nyújtanak számunkra útmutatót életünk vezetéséhez.

2012. március 18., vasárnap 13:30

Kullancs és bolha kontroll

Írta:

Közeleg a jó idő, s egyre nagyobb számban találkozhatunk állataink külső élősködőivel.
E rövid összefoglalóban a kullancsok, bolhák elleni védekezés lehetőségeit ismertetem.

A bolhák és kullancsok elleni védekezés az egyik legfontosabb területe, állataink élősködök elleni kezelésében (a másik a rendszeres féregtelenítés). 
2012. március 18., vasárnap 13:29

Játszóház, akár otthon is

Írta:

A farsangi időszak igaz elmúlt, viszont a gyerekek szívesen bújnak maskarákba.
Otthon is játszhatunk „farsangosdit”, amiből egy igazán mulatságos, jókedélyű délutánt hozhatunk össze. 
Szervezhetünk gyerektársaságot is, így még érdekesebb. A biztos otthoni környezetben könnyebben feloldódnak a félénkebbek is. 
Tavaszvárásként készíthetünk pl: szalvétarózsákat, papírtulipánokat…amivel feldíszíthetjük a gyerekszobát.

2012. március 18., vasárnap 13:26

A zodiákus titkai

Írta:

Mai világunkban egyre népszerűbb téma az asztrológia. Sokan tudják pontosan a születési idejüket, esetleg ismerik horoszkópjukat is, de talán nem is sejtik, hogy mit lehet valójában kiolvasni egy szakembernek a pontos születési képletből. Zavart okozhat e téren az újságokban megjelenő „horoszkóp” rovat előrejelzése is, ami semmiképpen nem azonos egy pontos születési dátum alapján készült elemzéssel (ahhoz még csak nem is hasonlít!). 

2012. március 18., vasárnap 13:20

Tavaszi méregtelenítő leves

Írta:

Tél végére szervezetünk legyengül, hisz gyakran nem kapja meg a hideg hónapok során a megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, amire szüksége lenne. Nem véletlenül érezzük magunkat ebben az időszakban fáradtabbnak, levertebbnek, gyengébbnek a szokásosnál. 
Ekkor jön el az ideje a tavaszi méregtelenítéseknek, a kiürült tápanyagraktárak feltöltésének. Fogyasszunk ilyenkor minél több idényzöldséget minél változatosabb formában!

Márciust Böjtmás havának, Kos havának, vagy tavaszelő hónak is nevezik. Nevét a háború római istenéről, Marsról (latinul Martius) kapta. Az ókorban azt tartották, hogyha a háborút március havában indítják, akkor szerencsés kimenetelű lesz. Rómában ez volt az év kezdő hónapja, Újév kezdete, amire az év utolsó négy hónapjának jelentése (szeptember = hetedik, október = nyolcadik, november = kilencedik, december = tizedik) még ma is emlékeztet.

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n