1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2012. március 18., vasárnap 13:26

A zodiákus titkai

Írta:  Iveszics Tünde
Értékelés:
(0 szavazat)

Mai világunkban egyre népszerűbb téma az asztrológia. Sokan tudják pontosan a születési idejüket, esetleg ismerik horoszkópjukat is, de talán nem is sejtik, hogy mit lehet valójában kiolvasni egy szakembernek a pontos születési képletből. Zavart okozhat e téren az újságokban megjelenő „horoszkóp” rovat előrejelzése is, ami semmiképpen nem azonos egy pontos születési dátum alapján készült elemzéssel (ahhoz még csak nem is hasonlít!). 

astrologTudnunk kell, hogy a lapokban megjelenő előrejelzés csak a születési hónapot és napot veszi figyelembe. Ennek fényében könnyedén belátható és megérthető, hogy így csupán (vagy ez alapján) 12 emberi alaptípus létezne, több nem. Ez pedig teljességgel lehetetlen. Elég csupán arra gondolnunk, hogy hány, például Ikrek típusú embert ismerünk, és azok mennyire mások, mennyire különbözőek, akár testfelépítésben, akár belső tulajdonságok terén is. Szóval, itt valami nem stimmel, gondoljuk jogosan és máris továbblapozunk. Az asztrológiát pedig messzire elkerüljük. Pedig érdemes betekinteni e csodálatos világba, hiszen több ezer éve töretlenül emberek milliói hisznek benne és használják a mindennapjaikban is. S, hogy miért is érdemes az asztrológiával foglalkozni? Nos, íme, néhány lehetséges válasz:
  • Több ezer éve kialakult és tapasztalati úton folyamatosan továbbfejlesztett, a mindennapokban is jól használható, nem elavuló módszer.
  • Az emberiség kultúrtörténetének kiemelkedő része, hiszen nagyon sok műalkotásban maradt fenn, akár irodalmi alakok megformálására, akár festményekre, akár szobrokra gondolunk.
  • platoaristotleA 12 alaptípus valamelyikében mindenki többé, kevésbé magára ismerhet, vagy a rokonaira, barátaira, munkatársaira. Tehát az asztrológia egy olyan jellemrajzot ad, amit máshol nem lehet ilyen karakterisztikusan megtalálni.
  • Számos kiemelkedő tudósember hitt benne, vagy művelte is az asztrológiát (Hippokratész, Ptolemaiosz, Kepler, Karl Gustav Jung), nyilvánvalóan nem véletlenül.
  • Az emberiség történelme során fáraók, királyok, uralkodók, sőt még egyes pápák is hittek az égi jelekben, és vagy maguk foglalkoztak az asztrológiával, vagy udvarukban (például Mátyás király is) foglalkoztattak asztrológust, akinek tanácsait minden fontos esemény előtt kikérték.
Mindezek mellett:
  • Valószínűleg mindenki szeretné megérteni mi végre születtünk erre a világra, mi a dolgunk ezen a földön. 
  • Jó lenne tudni hogy hogyan működik a világ, és mi a szerepünk benne. Vannak-e törvényszerűségek, vagy csupán a véletlen műve, hogy úgy van, ahogyan megéljük azt.
  • Szintén sokan szeretnék tudni merre felé tart az életük, jó helyen vannak-e, jól választottak-e munkát, hivatást maguknak. 
  • Jó lenne kiismerni kapcsolatainkat is. Tudni, hogy miért olyan amilyen a kapcsolatunk például a házastársunkkal, gyermekünkkel, szüleinkkel, munkatársunkkal, főnökünkkel, vagy beosztottunkkal. 
  • Ha tudnánk, ismernénk milyen erősségeink, gyengeségeink vannak, bizonyára könnyebben boldogulnánk mindennapjaink során.
  • Vajon ki ne szeretné megtudni betegségeinek mögöttes okait?

thinking1Mindezeket hosszasan lehetne sorolni. Az azonban biztos, hogy ezekre a kérdésekre az asztrológia minden bizonnyal tudja a választ. A válaszokat pedig érdemes meghallgatni szakembertől, hiszen ők ismerik és le tudják fordítani a titokzatos égi üzeneteket, amik bizony életünk minden pillanatában jelen vannak, ha akarjuk, ha nem. Láthatatlan erőtér formájában hull ránk születésünk pillanatában és kísér mindannyiunkat további életünk minden másodpercében, legyünk bárhol is az életben. És működik, hat, akkor is, ha hiszünk benne, és akkor is, ha nem. Így szinte mindegy is hogyan gondolkodunk, hiszen láthatatlan árnyként ott van velünk az a titokzatos erő, vagy valami a hétköznapokban, az ünnepnapokban, a külsőnkben és a belsőnkben, a kapcsolatainkban, a munkahelyünkön, vagy éppen a gondolatainkban, álmainkban, reményeinkben, érzéseinkben, reakcióinkban egyaránt. 
Az elkövetkező hírlevelekben az asztrológia világában merülhetünk egyre mélyebben el. Remélem, velem tartanak legközelebb is!
Iveszics Tünde, asztrológus
e-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szakértőnkkel személyesen is találkozhat a MÉZ – ben asztrológiai tanácsadásán, vagy kérdezhet tőle on-line is.
A témával kapcsolatban bővebb információkat találhat még a szerző www.asztro.eletmodpecs.hu weboldalán is. 

Egyesületi helyszínünk MÉZ elköltözött új címünk 2012.04.02-től: Szivárvány Gyermekház, Dr. Veress Endre utca 6. Pécs 7633

 

Megjelent: 4650 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. március 19., hétfő 18:17
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n