1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2020. október 16., péntek 17:36

4. TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2018-00026 Sport és Egészségnap- Nemzetiségi Piknik

4. nagyrendezvény

Nemzetiségi Piknik – Sport és Egészségnap

Október 11. vasárnap

Helyszín: Pécs, Pécsi Kulturális Központ, Veress Endre u. 6. (Szivárvány Gyermekház)

  • 10:00 Megnyitó
  • 10:00-15:00 óra Roma Nemzetiségi Kulturális műsorok, színpadi produkciók, táncház
  • 10:00-15:00 óra között Kötélkert
  • 11:00–14:00 óra között lovagoltatás
  • 10:00 órától Örömfutás (sétálás is lehet) a Szivárvány Gyermekház sarkától a FutaPécs SE jóvoltából.
  • 12:00 órakor nemzetiségi ételkóstoló, ebéd, cigánykáposzta
  • 13:00-15:00 óra között a Vándorló Történelem Magyar hagyományőrző csapata mutatkozik be (vitézi bajvívás, női viselet bemutató, etikett, népi játékok)

Uránvárosi Sport és Egészségnap a Pécsett élő nemzetiségek bevonásával. A programok szervezését az Élményzóna Egyesületnek és a Vörös Sárkány Kulturális Egyesületnek köszönhetjük.  Idei évben a Magyar és a Roma kultura volt terítéken, bepillantást kaptunk a hagyományokba, velünk volt a vándorló történelem csapata és a Dosta Sas Egyesület, a Chace Rom együttes és Dosta Sas tánc csoport. Velünk voltak még a Keszüi Lovasok, valamint Nagy Dávid autóversenyző.

A Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke: Sárközi József igazán színes programkínálattal jelentek meg, felvonultatva a Roma hagyományokat, betekintést adtak a kulturájukba is. A Chache Rom nevű baranyai cigány hagyományőrző együttest kiváló, roma folkzenészek alkotják és nagy népszerűségnek örvendett zenés műsoruk. A Dosta Sas Kulturális és Jogvédő Egyesület táncsoportja igen ifjú tehetségeket vonulatott fel, akikkel táncházat is csináltak a résztvevők nagy örömére. Az ebéd és az ételkóstolók nagyon finomak voltak, egy kicsit fűszeres igaz a gyomornak de a Roma hagyományok szerint készült minden és annak pedig ilyennek ekellet lennie. A sportprogramok, mindig most is teltházzal futottak egész nap, valot itt íjjászkodás, hagyíományos magyar régi idők játékai, és örömfutá is.

Nagy Dávid Rally autóversenyző egyenesen a műhelyből frissen hozta rajtra kész autóját, amibe bele is lehetett ülni az érdeklődőknek. Dávid be is indította, a hangjára mindenki felfigyelt.

A vándorló töri csapata tartott viselet bemutatót, illetve harci bemutatót. A látogatók kipróbálhatták a 16 -17. század fegyvereit, valamint a gyermekek népi játékokkal ismerkedhettek.

Média

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n