1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2012. március 27., kedd 19:14

„Tükörszoba”, avagy Anya-csoport a MÉZ-ben

Írta:  Vlasicsné Bocz Krisztina
Értékelés:
(0 szavazat)

Kedves Lányok, Asszonyok! 

Egyszer volt hol nem volt,volt egyszer egy tündérszép lány, aki találkozott Meseország Hercegével. Boldogságuk útjába hol mérges nyelvű anyós, hol irígy barátok, időről időre magas hegyek is álltak. Mivel szerelmük rózsaszín varázzsal fegyverezte fel őket, legyőztek minden akadályt, és valóra vált álomként hét országra szóló lakodalomat csapva egybekeltek.

11Boldogságuk beteljesedéséhez már csak egy kis hercegcegnő, esetleg egy hercegfi hiányzott. Egy szép napon meg is érkezett a várva várt trónörökös. Nagy volt a boldogság, szép volt a családdá formálódás, baldachin is volt az ágyacska fölött, felkerültek az első képek a Facebookra, majd Herceg-Apa visszament a harcmezőre a mindennapi betevő sárkányfejekért harcolni.
A Tündérszép Lány ült a gyémántpalota legszebb szobájában, és gyönyörködött gyermekében és a palota összes szobája összes sarkát átrendezte, majd újra átrendezte, majd a bútorokat is újra meg újra és várta hites urát, aki esténként fáradtan hazaérve már csak kényeztetésre, focimeccsre és egy sörre várt. Vagy csöndre és nyugalomra, no és kényeztetésre, netán csak kényeztetésre és alvásra várt.

A Tündérszép Lány, immár Asszonyként, Anyaként mindent tudott a diétákról és az 28aktuális edzés trendekről, már elvégzett legalább egy online tanfolyamot, profin használta a chatat, MSN-et, skypot, no és a Facebookot, de a falak a gyermek növekedésével egyszerre egyre szűkebbek lettek. Jártak már ringatón és babusgatón, kismama jógán és Krumpliorr Bohóc műsorán, csecsemőangolon és korai agykontroll tanfolyamon, de a szobák mégis csak szűkültek tovább. A Kis trónörökös szépen cseperedett, okosodott, bio zöldségpürét kóstolt és bio gyümölcsöt evett, kendőben töltötte a sétákat, szopizott igény szerint és remekül kötődött Tündérszép Édesanyjához, de a palota falai egyre csak szűkültek. Egy napon Tündérszép Édesanya és Feleség belenézett a kristálytükrébe és legnagyobb rémületére nem ismerte fel az arcot benne. Kétségbe esve kereste azt a Tündérszép Lányt, akinek önmagát egykor ismerte, de napról napra ismeretlenebbé vált a tükörkép.

Egy este mikor Ura, Meseország Hercege hazaért és az ajtóban azt kérdezte Tőle hol van az ő Kedvese és ki ő egyáltalán és hogy jutott be a palotába, akkor végképp fuldokolni kezdett a falak szorításában. Szaladt a tükörhoz, amiben csak egy ismerős, de elmosódott sziluettet látott. Szaladt a gyermekéhez, aki meglátva őt az kiáltotta "Anya!". Szaladt az anyjához, aki meglátva őt azt kiáltotta: "Lányom!", Szaladt a komornyikhoz, aki meglátva őt azt mondta: "Hercegnő!", majd vissza szaladt Urához, aki látva kétségbeesését azt kiáltotta: "Asszony!". Ekkor kiszaladt a palotából és felkereste az Udvari Bölcset és elpanaszolta mindazt, ami hónapok óta feszítette lelkét. 
„- Nem találom az arcom! Nem tudom hová lett az a Tündér Lány, aki tudta mit akar, merre tart, ki ő!" 
Segítségképpen a Bölcs nem szólt semmit, hanem bevezette egy szobába, ahol a falon körben tükrök voltak és a falak viszhangzottak. Mikor egyedül maradt nézte magát a tükrökben, lassan forogni, táncolni kezdett, majd előbb halkan, majd hangosan beszélni. Hallgatta a szavakat, amiket a falak viszhangzottak, nézte a képeket, amiket a tükrök mutattak és egyre jobban ismerős lett az arc a tükörképeken.

8Ekkor a tükrök megmozdultak, a falak életre keltek és észrevette, hogy nem tárgyak vették körül, hanem hozzá hasonló Lányok, akik mosollyal, öszinteséggel, elfogadással támogatták egymást és tükröt tartva segítettek egymásnak megtalálni önmagukat.
A Tüdérszép Lány hétről hétre felkereste ezt a szobát és minden alkalommal mikor haza ért az otthoni tükör egyre tisztább képet mutatott, mikor belenézett.
Kis idő múltán a palota újra tágassá vált. 
Egyik este, mikor a Herceg hazaért, az ajtón belépve meglátta Őt, megbabonázva , suttogva így szólt: 
"- Kedvesem, Szerelmem, de jó hogy itt vagy, nagyon hiányoztál!" 
Kedves Tündérszép Lány!
Napjaidat kitölti várvavárt Babád gondozása és egyre szűkebbek a szobák? Feszítenek a kételyek, hogy ez az állapot végleges, pedig tudod, hogy el fog múlni? Túl soknak érzed, hogy folyton a Csöppséggel törődsz és emiatt gyötör a bűntudat?

Nem vagy egyedül!
Találkozz hasonló időszakot megélő társaiddal és beszélgessünk!
A Csoport célja szorongásaid, kételyeid, félelmeid oldása, önismereted fejlesztése, anyai-házastársi szereped egyensúlyban tartása, kapcsolatok építése és igény esetén egyéni konzultáció és tanácsadás.

Helyszín: MÉZ (Mozaik Életmód Ház, Mozaik Játszóháza), Pécs, Szivárvány Gyermekház

Időpont, első találkozás: április 4. 10 óra
Bejelentkezés szükséges: 

Vlasicsné Bocz Krisztina
szociális munkás, mentálhigiénikus
www.csaladifeszek-tanacsado.hu
tel: 06-20/231-2838
e-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Megjelent: 4692 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. április 03., kedd 15:51
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n