Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

4. nagyrendezvény

Nemzetiségi Piknik – Sport és Egészségnap

Október 11. vasárnap

Helyszín: Pécs, Pécsi Kulturális Központ, Veress Endre u. 6. (Szivárvány Gyermekház)

 • 10:00 Megnyitó
 • 10:00-15:00 óra Roma Nemzetiségi Kulturális műsorok, színpadi produkciók, táncház
 • 10:00-15:00 óra között Kötélkert
 • 11:00–14:00 óra között lovagoltatás
 • 10:00 órától Örömfutás (sétálás is lehet) a Szivárvány Gyermekház sarkától a FutaPécs SE jóvoltából.
 • 12:00 órakor nemzetiségi ételkóstoló, ebéd, cigánykáposzta
 • 13:00-15:00 óra között a Vándorló Történelem Magyar hagyományőrző csapata mutatkozik be (vitézi bajvívás, női viselet bemutató, etikett, népi játékok)

Uránvárosi Sport és Egészségnap a Pécsett élő nemzetiségek bevonásával. A programok szervezését az Élményzóna Egyesületnek és a Vörös Sárkány Kulturális Egyesületnek köszönhetjük.  Idei évben a Magyar és a Roma kultura volt terítéken, bepillantást kaptunk a hagyományokba, velünk volt a vándorló történelem csapata és a Dosta Sas Egyesület, a Chace Rom együttes és Dosta Sas tánc csoport. Velünk voltak még a Keszüi Lovasok, valamint Nagy Dávid autóversenyző.

A Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke: Sárközi József igazán színes programkínálattal jelentek meg, felvonultatva a Roma hagyományokat, betekintést adtak a kulturájukba is. A Chache Rom nevű baranyai cigány hagyományőrző együttest kiváló, roma folkzenészek alkotják és nagy népszerűségnek örvendett zenés műsoruk. A Dosta Sas Kulturális és Jogvédő Egyesület táncsoportja igen ifjú tehetségeket vonulatott fel, akikkel táncházat is csináltak a résztvevők nagy örömére. Az ebéd és az ételkóstolók nagyon finomak voltak, egy kicsit fűszeres igaz a gyomornak de a Roma hagyományok szerint készült minden és annak pedig ilyennek ekellet lennie. A sportprogramok, mindig most is teltházzal futottak egész nap, valot itt íjjászkodás, hagyíományos magyar régi idők játékai, és örömfutá is.

Nagy Dávid Rally autóversenyző egyenesen a műhelyből frissen hozta rajtra kész autóját, amibe bele is lehetett ülni az érdeklődőknek. Dávid be is indította, a hangjára mindenki felfigyelt.

A vándorló töri csapata tartott viselet bemutatót, illetve harci bemutatót. A látogatók kipróbálhatták a 16 -17. század fegyvereit, valamint a gyermekek népi játékokkal ismerkedhettek.

3. nagyrendezvény

Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzés

Helyszín: Pécs, Szilárd Leó Park, Ybl Miklós utca, a 17 emeletes mellett, Uránváros

 • 9:00 – 9:20  Regisztráció, bemelegítés a Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzésre
 • 09.20  Megnyitó
 • 9:30 - 12:30  Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzés
 • 12:30  Eredményhirdetés Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzés
 • 12:00  órától szendvics ebéd
 • 10:00-15:00 kötélkert, játékliget, játékos vetélkedő
 • 12.30-15.00 óra között Grundfoci
 • 15:15  Eredményhirdetés Grundfoci

A 2. visszavágó Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzés csakúgy, mint az első igazán jól sikerült, egész nap baráti hangvételben telt. Nagyon örültünk, hogy a sok kiegészítő programnak köszönhetően sokan eljöttek a rendezvényre. A maratoni 180 perces folyamatos kosárlabda mérkőzéshez egy profi sport gyúrót is sikerült megnyerni, de szerencsére most sem nem volt komoly sérülés, de nagyon hasznos volt a jelenléte. Ezúttal a Kertváros nyerte a mérkőzést, most egál az állás, visszavágó követkzik.

Grundfoci programra szép számmal jöttek a gyermekek, elsősorban általános iskolás korúak és spontán csapatokat alkotva, ők is folyamatosan játszottak több, mint 3 órán keresztül. Jó volt látni, a mosolygó arcokat, az új barátságok kialakulását. A program végén természetesen emléklapot és érmet is kaptak a résztvevő gyermekek.

kötélkert, játékliget, játékos vetélkedő

A játékos mozgással a résztvevő szinte észrevétlenül bevonódik, az izgalom, kockázat, kíváncsiság iránti vágy hajtja, egyre bátrabbak lesznek, mozgásrepertoárja bővül, a szokatlan helyzetek pedig kimozdítják a komfortzónából. A komfortzónából máris a kalandzónában (máshol élményzónának vagy tanulási zónának is hívják) találják magukat, ahol megtapasztalhatják saját vagy mások határait, miközben fejlesztik mozgásképességüket. Mozgásformák a Kalandpályán: kúszás, csúszás, járás, futás, egyensúlyozás, mászás, támaszkodás, megtartás, szökdelés, ugrálás, függeszkedés, lógás, lengés, hintázás, dobás, elkapás. A mozgás általi fejlesztés sajátossága, hogy az egyéni készségeken kívül fejlődik a résztvevők szociális készsége is: figyelem, segítségnyújtás, felelősségvállalás, problémamegoldás, konfliktuskezelés, társas kommunikáció, stb. A Kalandpályán a különböző képességű résztvevőket a facilitátor - a fokozatosság elve alapján - különböző nehézségű kihívások elé állítja, ahol az egyéni felelősségvállalás, a motiváció, a koncentráció, a figyelem, a fókusz megtartásának képessége és az egyensúlyérzék is fejleszthető. Miközben fejlődik a fizikai képességük, észrevétlenül egyfajta mentális – és lelki fitnesz részesei lehetnek. A játékok, a gyakorlatok nem igényelnek átlag feletti képességeket.

Tartalmas napot és sikeres szervezést tudhatunk magunk mögött, partnereinkkkel, melynek köszönhetően siekrült lebonyolítani a nagyrendezvényeket.

2. Nagyrendezvény

SZABADEGYETEM - „SZÍNEZD ÚJRA – CSAK JÁTÉK!” KIKÉPZÉS

Időpontja:

2020. augusztus 17-19. (9-15.30 óra között)

Helyszín: Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.

Pécsi Kulturális Központ

Pedagógusok, cégvezetők, szociális területen dolgozók, diákok, ifjúsági segítők, kortárs segítők, ifjúsági vezetők, egyetemisták vettek részt a rendezvényen.

A tapasztalati tanulás - a mozgáson alapuló élmény általi fejlesztés volt a fókuszban

Célja: A résztvevőt megismertesse a mozgáson alapuló élmény általi nevelés fejlesztési lehetőségeivel, a cselekvés alapú tapasztalati tanulás módszerével.

Továbbá alkalmassá tegye a résztvevőt egy játékos,kalandos nap programjának megtervezésére, lebonyolítására, az animátori kompetenciák elsajátítására.

A műhelyfoglalkozásokon helyt kapnak az élménypedagógiai alapú megközelítések is. 

Minden résztvevő oklevelet kapott. Nagyon változatos gyakorlatorientált szabadegyetem került megrendezésre, mindenki örömmel és osk tapasztalattal távozott.

A nyertes árajánlatot adó szerevzet az Élményzóna Egyesület módszere hatására a tapasztalati tanulás csoportdinamikai folyamatainak köszönhetően a résztvevők új ismereteket szereztek. A tanulási, fejlesztési folyamat során előre tervezett, főleg szabadtéren, természeti környezetben, szándékoltan szokatlan helyzetbe hozva,  strukturált gyakorlatokat végeztek.

A feladatok egymásra épültek, és úgy állították össze, hogy mind az egyénnek, mind a csoportnak kihívást jelentsenek, ugyanakkor mindenki számára teljesíthetők legyenek.

A tevékenységek között szerepelnek problémamegoldó feladatok, kalandos, mozgást igénylő tevékenységek, valamint kreativitást és csapatmunkát igénylő feladatok. A jól tervezett folyamat hatására a gyakorlatok egyfajta áramlat-­élményt nyújthatott. A csoportosan leküzdött feladatok pozitív megerősítést adtak, ami erősítette a motivációt, az elköteleződést, a csapatszellemet.
 

Várunk szeretettel mindenkit a Pécsi Életmód Egyesület Velünk Mozdul Uránváros! első nagyrendezvényére 2019.augusztus 10.-én 14:00 - 18:00-ig a kertvárosi ANK Tornacsarnokba a történelmi Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzésre. Játékra jelentkezz 2019.08.04. vasárnap 24:00 óráig az alábbi linken. https://docs.google.com/forms/d/1FJccRu0Cui3mPdAaEleeOkikedIuO_0otc-FlwHDXM0/edit


Programterv:
14:00 - 14:50 PTE PEAC Rolling Basket kosárlabda bemutató
14:00 - 16:00 Mosolymanó Egyesület kézműves foglalkozás és jótékonysági játék, tanszer gyűjtés.
14:50 - 15.00 Megnyitó
15:00 - 17:30 Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzés
17:30 - 18:45 Bartendaz bemutató
17:45 - 18.00 Eredményhirdetés

A projekt a TOP-7.1.1-16-H-076-2 Összefogáson alapuló közösségfejlesztés, rendezvények, események szervezése pályázatból valósul meg.  

2022. július 27., szerda 13:52

Gondtalan élet a „szépkorban” is!

 • Pécs történelmi belvárosának a központjában
 • 80 férőhely
 • 1-2-3 ágyas apartmanok
 • beteg- és idősgondozás
 • magas szintű orvosi ellátás
 • napi 5 alkalommal étkezés
 • szükség esetén mozgásban korlátozottak elhelyezése
 • egyszerű alkalmazású, egészséget védő
  okos eszközök
 • személyre szabott szolgáltatások, programok,
  egészséget megőrző, javító kezelések
 • a mélygarázsban parkoló
 • a belváros előnyeinek maximális kihasználása, sétával elérhető helyek, pl: könyvtár, mozi, színház, cukrászda, éttermek, kávézók,
  hitéleti közösségek
 
 

Az apartmanok magas minőségű berendezéssel és felszereltséggel várják új lakóikat!

Várható beköltözés:

2023. január vége

(A változás jogát fenntartjuk.)

+36 (30) 556 2040

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.royalcare.hu

 

Várunk szeretettel mindenkit a Pécsi Életmód Egyesület Velünk Mozdul Uránváros! első nagyrendezvényére 2019.augusztus 10.-én 14:00 - 18:00-ig a kertvárosi ANK Tornacsarnokba a történelmi Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzésre. Játékra jelentkezz 2019.08.04. vasárnap 24:00 óráig az alábbi linken. https://docs.google.com/forms/d/1FJccRu0Cui3mPdAaEleeOkikedIuO_0otc-FlwHDXM0/edit


Programterv:
14:00 - 14:50 PTE PEAC Rolling Basket kosárlabda bemutató
14:00 - 16:00 Mosolymanó Egyesület kézműves foglalkozás és jótékonysági játék, tanszer gyűjtés.
14:50 - 15.00 Megnyitó
15:00 - 17:30 Kertváros - Uránváros kosárlabda mérkőzés
17:30 - 18:45 Bartendaz bemutató
17:45 - 18.00 Eredményhirdetés

A projekt a TOP-7.1.1-16-H-076-2 Összefogáson alapuló közösségfejlesztés, rendezvények, események szervezése pályázatból valósul meg.  

2019. augusztus 08., csütörtök 06:33

Egészségnap Sellye

Sok szeretettel várunk mindenkit a következő programunkra!
Egészségnap Sellye
Helyszín: Sellye Városi Termálfürdő
Időpont: 2019.08.09. Péntek 14:30-tól

Hagyományos ételek, egészségesen! 

Receptek, alapanyag és főzés technikai ismeretek átadása, közös főzés, kóstolás.
A foglalkozások fő célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a sok egészségkárosító táplálék mellőzésének fontosságára, a túlzott cukor, só, szénhidrát fogyasztásának csökkentésére, mindamellett, hogy fokozatosan, a valódi tápértékkel bíró egészségesebb ételek fogyasztására ösztönözzön. A közös összejöveteleken előbb megismerjük az alapanyagokat, majd el is készítjük az egészséges salátákat, leveseket, húsos és húsmentes főételeket, köreteket, desszerteket. 
A résztvevők teljes képet kapnak a táplálékok megválasztásának fontosságáról, a kapott információk birtokában egy egészségesebb életmód kialakításához nyújtunk segítséget, melynek betartásával az érdeklődő megszabadulhat az esetleges súlyfeleslegétől, megelőzheti a daganatos betegségek (gyomorrák) kialakulását, egészségesebbé, fittebbé válhat.

 1. alaklom 2018. február 8.
 2. alaklom 2018. február 22.
 3. alaklom 2018. március 18.
 4. alaklom 2018. március 22.
 5. alaklom 2018. április 5.
 6. alaklom 2018. április 19.
 7. alaklom 2018. május 3.
 8. alaklom 2018. május 17.
 9. alaklom 2018. május 31.
 10. alaklom 2018. június 14.
2018. február 02., péntek 14:34

Baba - Mama Életmód Klub 2018

Egy baba a családban hatalmas öröm és boldogság! De vajon tudja-e mindenki mit tegyen, ha baj van, ha például félrenyel a gyermeke, vagy ha sokat sír, netán úgy tűnik, unatkozik és képtelenség lekötni bármivel, esetleg hisztis vagy válogatós, alig eszik valamit vagy egész éjszaka a család ébren tartását tartja a legfontosabb feladatának. Érdekes, minden babás-kisgyermekes családot érintő témák és hasznos tanácsok a baba-mama klubban, ahol a szakértők válaszolnak meg a fentieken kívül minden babás kérdést. Egy alkalom, amikor téged is meghallgatnak, ami rólad is szól, nem csak a gyermekedről. Magabiztosabb szülőként pedig sokkal egyszerűbb minden!

1. oldal / 23

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n