1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

Programok, előadások várandósoknak

I. Pécsi Életmód Napok 2011.04.28-29-30

A csütörtöki kezdő nap első előadása neked szól, ha szeretnéd a testedben növekedő kisbabád számára megadni mindazt, amit igényel, a mellett, hogy te is a lehető legjobban érezd magad. Kiváló szakemberünk, Gubicskóné Kisbenedek Andrea dietetikus ad támpontokat e témával kapcsolatban, hogy az élet kezdete testi szinten is jól megalapozódhasson.

A szoptatásra való felkészülésben segít városunk egyetlen IBCLC szakembere, Maninger Katalin szoptatási tanácsadó. Katát hallgatva biztosan kedvet, és rengeteg gyakorlati tanácsot is kapsz a szoptatáshoz, ami a legoptimálisabb táplálékot, magát az életet biztosítja leendő gyermekednek.

Maróy Ditta dúla neve biztosan ismerősen cseng füledben, ha babát vársz. Kellemes körülmények között ismerkedhetsz meg vele, és szülésfelkészítő tanfolyamával. Ha kíváncsi vagy néhány vajúdást, szülést megkönnyítő módszerrel, technikával, mindenképpen hallgasd meg őt.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői városunk ismert, szülés körül tevékenykedő szakemberei. Orvos, szülésznő, dúla segít megismerni lehetőségeidet életed egyik legnagyobb eseménye tekintetében. Hogy érdekesebb legyen számodra e beszélgetés, szó esik az otthonszülés új szabályozásáról is. Vendégünk lesz otthonában életet adó anya, valamint az intézet adta lehetőséget, biztonságot előnyben részesítő szülő is.
 
Mai világunkban szakember nélkül sajnos nem ismerjük kellően lehetőségeinket, azokat a bizonyos láthatatlan kiskapukat, amik törvényesen is átjárhatóak számunkra. Országosan is ismert társadalombiztosítási szakértőnk, Horváthné Radics Mónika segít abban, hogy minden lehetőséget kihasználj, ami adott és jár neked is.
 
Tudatosan készülve a gyermeked érkezésére, nem árt bizonyos ismeretekre idejében szert tenni. Ilyen például azon természetes módszerek ismerete, amik gyermeked kisebb, nagyobb betegsége esetén segítséget jelenthetnek számotokra.
 
Nagyon sok kérdésed merülhet fel a baba- és gyermekúszással kapcsolatban is.  Ha felmerült benned, hogy jó lenne a lehető legoptimálisabb időben vízhez szoktatni babádat, vagy úszni tanítani gyermekedet, mindenképpen érdemes meghallgatnod a Pécsi Úszóiskola előadását.
 
Az őssejttel kapcsolatban bizonyára érdekelhet, hogyan áll a tudomány ma e téren. Vajon érdemes levetetned, befektetned? Mire használható, mire jó, miért jó? Gyere és ismerd meg lehetőségeidet ezzel kapcsolatban is.
 
Ha érdekel az asztrológia, hallgasd meg Schmidt Anikó előadását arról az anya, gyermek kapcsolatról, amit a horoszkóp mutat a szakember számára. Az előadás után lehetőséged lesz személyesen is tanácsokat kérni Anikótól! Ha már most érdekel, mire számíthatsz, gyere el, és légy saját gyermeked képzett tudora.
Mindenkiben felmerül élete során többször is, hogy miért az a sorsa, amit él. Dobos Anna a sors témáját járja körül és beszélgetős előadása előtt várja kérdéseidet, amiket természetesen névtelenül tehetsz fel, akár már ma is.
 
A Hellinger - féle családfelállításról talán még nem is hallottál. Íme egy remek alkalom arra, hogy megismerkedj ezzel a módszerrel. Ha meghallgatod a téma ismert szakemberét, Bader Györgyöt, kétséged sem marad e módszer létjogosultságáról, hasznáról.
 
Ha nem vagy biztos abban, hogy szükség esetén várandósan is szedhetsz-e pro-, és prebiotikumokat, hallgasd meg Dr. Vajda Éva háziorvost. Érdekes előadása után minden kétséged eloszlik majd e téren is, s megtudhatod miért fontosak e szerek mindenkinek.
 
Életed nagy eseménye előtt, amikor nőből anyává válsz, bizonyára foglalkoztatnak az élet nagy kérdései. Városunk elismert szakembere, Kellermayer Miklós professzor könyvet írt az életről. Megnyugvás a mindennapokban, táplálék a léleknek az előadása. Gyere el és töltődj fel! Érdemes lesz!
 
Ha otthonodban állatot tartasz mindenképpen tudnod, ismerned kell bizonyos dolgokat, szabályokat, esetleges veszélyeket, amik kedvenced kapcsán felmerülhetnek várandósléted és gyermeked világra jövetele után. Dr. Ignits Éva állatorvos segít abban, hogy az állattartás valóban mindenki számára kizárólag örömet okozzon.
 
Vajon elegendő tudásunk van-e ahhoz, hogy családunk jól működjön, minden tagja elégedett legyen? A tudás a családról, egyfajta tudatos felelősség vállalás a családért. Gyere el a
"Család születik " című beszélgetős előadásra, hogy jobban ismerd azt a közeget, amiben mindennapjaidat töltöd, ami meghatározza az életedet, ami erőt ad a mindennapokhoz, tölt és pihentet is egyben.
 
Annak idején még nem volt választási lehetősége a szőlőknek, ma azonban mindenki szabadon eldöntheti milyen pelenkát részesít előnyben. Mosható vagy eldobható pelenkát használj? A kérdés megválaszolásában, a döntés meghozatalában Sárosdi Georgina segít neked. Hogy unokáid is ugyanúgy élvezhessék a környezet szépségét, tisztaságát, mindenképpen érdemes meghallgatnod, megfontolnod a tanácsait e téren.
 
Ma már egyre többen használnak különféle babahordozó alkalmatosságokat. Ha eldöntötted, hogy szeretnéd ezt a baba-, és mamabarát, valamint sok tekintetben is hasznos eszközt használni, mindenképpen gyere el a hordozásról szóló bemutatóra. E tekintetben ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mit, és hol vásárolsz meg, milyen a minősége, jó-e a babádnak a választott, vásárolt eszköz. A bemutatót városunk egyetlen nagy hordozós klubjának szakértője tartja számodra.
 
Kismamaként érdekes színfolt lehet számodra az amerikai bábai modell bemutatása, amelyet a hazánkban vendégeskedő, Michigani Egyetem diákja Danielle Taubman fog hitelt érdemlően megmutatni számodra. Természetesen tolmács, Maróy Ditta segítségével hallgathatod meg őt.
 
Babaelsősegély alkalmával megismerheted az újraélesztés, valamint a légúti idegentest eltávolításának lépéseit. Holisztikus megközelítésben hallhatsz különféle állapotok, balesetek esetén alkalmazható eljárásokról, módszerekről. Ezekről a dolgokról nem árt idejében megfelelő ismereteket beszerezni.
 
A babamasszázs egy nagyszerű fejlesztő eszköz, ami nem igényel semmilyen beruházást, és amihez nincs szükség semmi másra csak a kezeidre. Évezredek tapasztalatait hordozza magában, így jól kipróbált és bevált módszer. Hatását több tudományos vizsgálat bizonyította már be. Gyere és ismerkedj meg vele te is!
 
Az egészséges és nem ártó hatásokon alapuló tisztaság mai világunkban egyre inkább sarkalatos kérdés. E témát járja körül alapelvekkel, különféle praktikákkal, elméleti és gyakorlati példákkal a „Játék, amely a bőrünkre megy” címet viselő interaktív, előreláthatóan nagyon élvezetes, élmény dús előadás. Az előadó ígérete szerint mindenki aktív résztvevője is lesz az előadásának. Egy próbát mindenképpen megér!
 
Tested jobb megismerésében, bizonyos rosszindulatú betegségek mielőbbi felfedezésében nyújt nagy segítséget, az önvizsgálatokat bemutató csütörtök délelőttünk. E témában kitűnő bemutatást, szemléletes előadást hallgathatsz meg egy gyakorlott szakembertől, Fischerné Virág Évától. Ahhoz, hogy még nagyon sok évet tevékenyen, egészségesen élhess, mindenképpen gyere el, láss, tapasztalj, és tudásodat add tovább családodban és ismeretségi körödben.

A részletes programot megtalálod a jobb oldali naptárra kattintva!

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n