1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

Pécsi Életmód Egyesület

A Pécsi Életmód Egyesület immár több éve működő közhasznú társadalmi szervezet. Folyamatosan bővülő honlapunk, és hírleveleink által már nem csupán a pécsiekhez szólhatunk, hanem országos ismertségünk is egyre nő. Ez köszönhető részben annak is, hogy az Egyesület tagjai között számos szakterület képviselteti magát, valamint annak is, hogy minden tagunk lelkes, saját területének beható, jó ismerője és művelője is egyben. Van közöttünk egészségügyi szakember (védőnő, dietetikus, természetgyógyász, gyógymasszőr), óvodapedagógus, szociális munkás, mentálhigiénikus, drog prevenciós szakember, közgazdász, állatorvos, jogász, asztrológus, kommunikációs szakember, rendezvényszervező, nyelvtanár, pénzügyi és társadalombiztosítási szakember valamint kertészmérnök, vidékfejlesztő hallgató is. 

Mivel tagjaink ilyen színes palettát képviselnek, tevékenységi körünk is folyamatosan szélesedik, bővül. Egyesületünk így a hagyományoktól a vészhelyzetekig, a mentálhigiénétől az asztrológiáig igen széles területet ölelhet fel, illetve állhat a hozzánk látogatók rendelkezésére.

Bővebben... 

938 2152

Az Egyesület által kínált lehetőségek, programok magas szakmai színvonalát mindenkor a jól képzett, gyakorlott szakértő tagjaink biztosítják, akik a társadalom széles rétegét átölelve tudnak hatékonyan segítséget nyújtani, szemléletet formálni.

Tudni kell rólunk azt is, hogy Pécs városában egyedülálló módon képviseljük az összetartozás, az önzetlen, a valóban közhasznú munkát képviselő emberek közösségét. A közösen képviselt gondolatunk: „jót adni, s jól érezni magunkat”, ami kifejezi az egyesület életszemléletét is. Tagjaink, önkénteseink szabad idejük jelentős részét az egyesület céljainak megvalósítására szentelik.

Célunk a rohanó, stresszel teli világunkban egy kis odafigyelés, és útmutatás mellett az egészséges, tudatos és boldog jövő elősegítése mindenki számára, valamint a család, mint érték képviselete mai, modern társadalmunkban. Mindenkori célunk még a prevenciós (megelőző) szemlélet alapján az egészségnevelés, egészségfejlesztés, szemléletformálás, az egészségtudatos magatartás kialakításának segítése, támogatása minden korosztályban, valamint az ehhez szükséges segítségnyújtás, támogatás, és hiteles információk átadása. Előbbiek fényében szólni szeretnénk szakemberekhez, várandósokhoz, szülőkhöz, nagyszülőkhöz, gyermekeket nevelőkhöz, valamint fiatalokhoz, gyermekekhez egyaránt.

jkiElső bemutatkozó rendezvényünkön, az I. Pécsi Életmód Napokon, a lelkesedésünk mellett sokszínűséget is megmutathattuk. Az azóta eltelt időszakban tagságunk új tagokkal bővült, több nagyobb rendezvényen is megmutathattuk magunkat és nagy örömünkre megszületett a MÉZ, a Mozaik Életmód Ház.

A Pécsi Életmód egyesület 2011/2012 megjelenései, tevékenységei:

 • A Pécsi Szivárvány Gyermekházban megrendezett Egészségnapon mutatkozhattunk be. Itt egyesületünk mellett az I. Pécsi Életmód Napokat promótáltuk.
 • Az egyesület első igazán nagy bemutatkozó rendezvénye, az I. Pécsi Életmód Napok volt. A három napos rendezvény két helyszínén több százan jelentek meg, ahol szakmai előadásokat, bemutatókat látogathattak meg, illetve szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők.
 • A Helix Cross-on egyesületünk különféle szűrővizsgálatokkal és tanácsadással csatlakozott a rendezvény sikeréhez.
 • Az ANK Egészségnapon egyesületünk négy tagja vett részt, itt főleg tanácsadásokkal tudtunk megjelenni.
 • 222Egy délutánt tölthettünk el a Kodály óvodában megrendezett Zöld napon is, ahol szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal vehettünk részt az óvoda életében.
 • Nagy sikere volt az első „Egész - séges kerekasztal beszélgetés”-nek is, amit egyesületünk két tagja fog rendszeresen tartani különböző szakemberek bevonásával.
 • „Egészségedre! Egy nap Orfűn a Te, a Családod és a Föld egészségéért” rendezvényen szakembereink tanácsadással képviselték az egyesületet, de besegítettek a különböző szűrővizsgálatok végzésébe is, valamint az eredmények értékelésében, szükség esetén tanácsokkal is ellátták az érintetteket.
 • Egyesületünk életében jelentős állomás volt a Keszüi falunap, több szempontból is. Nagyon jól éreztük magunkat, és mindenki folyamatosan és aktívan tevékenykedett: szűrt, tanácsot adott, vagy a játszóházban kötötte le a legkisebbek figyelmét, bírta őket kreatív tevékenykedésre, illetve mókás mintákat varázsolt percek alatt az apróságok kívánsága szerint az arcocskákra, valamint mondókákkal idézte fel népi örökségünk csodálatos világát.
 • 1Egyesületünk számos más egyesülettel jó kapcsolatot ápol, hiszünk abban, hogy egységben az erő. A Mandulafa Egyesület, Tudatosan a Környezetünkért Egyesület és a Pécsi Életmód Egyesület Élet-Tér pályázaton nyertes közös projektje a "Rögös úton a csillagokig" (Seneca). Ennek keretében a Pécsi Waldorf iskola területén egy tanösvény kialakításában vettünk aktívan részt.
 • Pécsi Örökség Fesztiválon szakembereink érdekes bemutató foglalkozásokkal, beszélgetésekkel voltak jelen.
 • MÉZ, Mozaik Életmód Ház működtetése. Egyesületünk nagy rendezvénysorozatán, az I. Pécsi Életmód Napokon megmutatott színeit, sokszínű tudását tesszük elérhetővé minden érdeklődő számára. A palettánkon minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes, értékes, a testet és a lelket egyaránt megérintő programot.
 • 939 2666A Szivárvány Gyermek Házban megrendezett Zöld Családi Napon szűrtünk, szaktanácsot adtunk, kézműveskedtünk, és az egyesület játszóházában fogadtuk a legkisebbeket.

Az Egyesület a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § c.) pontjában megjelölt közhasznú tevékenységek közül az alábbiakat végezzük:

 • egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység
 • szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása
 • tudományos tevékenység, kutatás
 • nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
 • kulturális tevékenységminkorfu
 • környezetvédelem
 • gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet
 • hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
 • emberi és állampolgári jogok védelme
 • munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások

Egyesületünk közhasznú, így bárki tagja lehet, aki elfogadja és
alkalmazza az egyesület alapelveit. Ha kedvet érzel ahhoz, hogy
csatlakozz hozzánk, ha szeretnél egy nagyon vidám, lelkes csapat tagja938 2098lenni, szeretettel vár téged az egyesület minden tagja!

Iveszics Tünde
Elnök 

 

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n